Ενημερωτικό Δελτίο Νο.2 : Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος -Οκτώβριος 2011

04/09/2011 19:15

Ενημερωτικό Δελτίο Νο.2 :          Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος -Οκτώβριος 2011

 

Αγαπητά Μέλη,

 

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για την γιορτή της Παναγίας τον 15’Αυγουστο που μας πέρασε και του χρόνου με υγεία. Επίσης ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα σε όσους γιόρταζαν και γιορτάζουν αυτές τις ημέρες.

 

Για τους περισσότερους που πήγαν φέτος στην όμορφη πατρίδα μας για διακοπές, …οι διακοπές τελείωσαν. Έτσι λοιπόν γύρισε και ο πρόεδρος μας κ, Σταύρος Κρητικός μαζί με την σύζυγο του και  πρόεδρο του Γυναικείου Τμήματος της Μ.Α. κ. Βίκυ Κρητικού, καθώς επίσης και η κ. Ελένη Κουρουλή σύμβουλο του Δ.Σ. της Μ.Α και σύντομα θα επιστρέψει ο κ. Θέμης Χατζηνικολάου και ο γραμματέας μας κ. Βασίλης Μπεμπεδέλης, καθώς επίσης και οι κυρίες Στρατούλα Μπεμπεδέλη και Ελένη Παπαχατζή του  Γυναικείου Τμήματος.

 

Ο κ. Πρόεδρος, στην πρώτη συνεδρίαση που είχε με το Δ.Σ της Μ.Α. (10/8/11) ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους  του Δ.Σ. για τις εργασίες τους προς την Μ.Α. κατά το διάστημα της απουσίας του και ειδικότερα για την πάρα πολύ πετυχημένη εκδήλωση της γιορτής του «Κλήδονα».

 

Επίσης έκανε μια αναφορά για το ταξίδι του στην γενέτειρα και ειδικότερα για τις συναντήσεις που είχε με τις Δημόσιες Αρχές, όπως με τον αξιότιμο κ. Νάσο Γιακαλη - Περιφερειάρχη Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον αξιότιμο κ. Δημήτρη Βουνάτσο – Δήμαρχο Λέσβου, τον αξιότιμο κ. Κλεάνθη Κορομηλά – Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου και με άλλους προέδρους και φορείς τοπικών αρχών και συλλόγων. Τόνισε πως οι σχέσεις μας με την γενέτειρα μας  είναι πάρα πολύ δυνατές και εγκάρδιες και πως θα πρέπει πάντα να επικρατεί πνεύμα συνεργασίας που να αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να ήμαστε ο ένας πιο κοντά στον άλλον και να υπάρχει ομόνοια και κατανόηση μεταξύ μας και οι σχέσεις μας να είναι πάντα αμφίδρομες.     

 

Η Μυτιληνιακή Αδελφότητα βρίσκετε σε καλό δρόμο και αγναντίζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.

 

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλα τα μέλη της Μ.Α. για την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις της Μ.Α. και να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις γίνονται για εσάς και τους φίλους σας. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την υποστήριξη και την πρόοδο της Μ.Α. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε άριστες τις σχέσεις μεταξύ μας αλλά και με τους άλλους συλλόγους, και να επικρατεί πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας σε οτιδήποτε κάνουμε.

 

Θα είναι ευχής έργον και κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη της Μ.Α. να υποστηρίζετε τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας και το χορευτικό μας συγκρότημα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα όμορφα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, και να προβάλουμε το νησί μας σε ολόκληρη την παροικία και ακόμα πιο πέρα.

 

Θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια και να ερχόμαστε με τις οικογένειες μας και τους φίλους μας σε κάθε εκδήλωση – χορό – εκδρομή – διάλεξη – προβολή κινηματογραφικών έργων – εκθέσεις – κλπ.

 

Να ενθαρρύνετε και να παροτρύνετε τα παιδιά σας να έρχονται στις εκδηλώσεις μας και να πάρουν μέρος στο Τμήμα Νέων που δημιουργείτε τώρα. Έτσι λοιπόν αν τα παιδιά σας – Η Νέα Γενιά – που

 

 

ενδιαφέρονται να είναι στο Τμήμα Νέων της Αδελφότητάς μας, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Βασίλη (BillΜπεμπεδέλη (τηλ. 0430 067 043).

 

Επίσης, θα θέλαμε να σας πούμε πως το Χορευτικό μας Συγκρότημα, δίνει μαθήματα Χορού στο Μυτιληνιακό Σπίτι μας κάθε Πέμπτη στις 7:30μμ για μεγάλους και σύντομα κάθε Τρίτη στις 5:00μμ για μικρούς. Τα μαθήματα αυτά των παραδοσιακών χορών μπορούν να παρακολουθήσουν όποιοι ενδιαφέρονται από κάθε γένος και ηλικία. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος χορού είναι περίπου 1-2 ώρες. Ελάτε λοιπόν και εσείς να πάρετε μαθήματα παραδοσιακών χορών από την όμορφη Λέσβο μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Αλιγιάννη (τηλ. 0407 081 875).

 

Αν θέλετε να διηγηθείτε και να καταγράψετε την ιστορία σας σαν Έλληνες Μετανάστες από την Λέσβο στην Αυστραλία και να μπει στο αρχείο του κ. Βασίλη Βασίλα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον κ. Βασίλη Βασίλα (τηλ. 0422 891 190).

 

Για να γράψετε καινούργια μέλη στην Αδελφότητα μας, ή για να αλλάξετε τα στοιχεία σας όπως αλλαγή διευθύνσεως, τηλεφώνου κλπ. μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γραμματέα της Μ.Α. κ. Βασίλη (BillΜπεμπεδέλη (τηλ. 0430 067 043).

 

Για ενοικιάσεις του Χολ της Μ.Α. μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Λιάκατο (τηλ. 0403 250 358).

 

Το Μυτιληνιακό Σπίτι είναι πάντα ανοιχτό για όλους μας!

Όπως είχαμε υποσχεθεί, τώρα από την Τετάρτη 31η Αυγούστου και κάθε Τετάρτη,

από τις 10:00πμ - 1:00μμ το Μυτιληνιακό Σπίτι θα είναι ανοιχτό για όλα τα μέλη της αδελφότητας. Θα μπορείτε να έρχεστε να πίνετε έναν καφέ, να διαβάζετε την εφημερίδα σας, να ανταμώνετε  μεταξύ σας και να τα μαθαίνει τα νέα ο ένας με τον άλλον.

 

Η Μυτιληνιακή Αδελφότητα στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες των συμπατριωτών μας που έχασαν οικογενειακό ή συγγενικό πρόσωπο τώρα τελευταία και εύχεται ο παντοδύναμος Κύριος να τους δίνει δύναμη και κουράγιο και να τους μαλακώσει τον πόνο τους.

 

Εκδηλώσεις :   Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2011

 

Ιούλιος & Αύγουστος 2011 «Προετοιμασίες για τις οικοδομικές Εργασίες του Κτηρίου μας»

         

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Α. έχει κάνει συνεδριάσεις με βασικά στελέχη της Δημαρχίας του Canterbury και με την Πολεοδομία σχετικά με την ένσταση που έχουμε κάνει για την έγκριση της Άδειας Οικοδομήσεως πολυκατοικίας ξένης εταιρίας, δίπλα στο Μυτιληνιακό Σπίτι.

 

Επίσης το Δ.Σ. της Μ.Α. έχει κάνει συνεδριάσεις με τον Αρχιτέκτονα και τον Πολιτικό Μηχανικό για τις οικοδομικές εργασίες που θα γίνουν στο κτήριο μας.

 

Μετά από εισήγηση της προέδρου του Γυναικείου Τμήματος στο Δ.Σ. της Μ.Α., η κ. Βίκυ Κρητικού έχει αναλάβει να εξετάσει με της αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες την δυνατότητα να γίνει διάβαση για πεζούς με πράσινα και κόκκινα φώτα στον δρόμο (Canterbury Rd,) έξω από το οίκημα της Μ.Α. 

Για να ενισχύσουμε την αίτηση μας είναι απαραίτητο όλα τα Mέλη της Μ.Α. υπογράψουν ένα Petition.

 

Σεπτέμβριος 2011 - «Γιορτή της Σαρδέλας» - Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:30μμ

 

Φέτος και πάλι θα κάνουμε την καθιερωμένη «Γιορτή της Σαρδέλας» Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Μυτιληνιακής Αδελφότητας στις 12:30μμ.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε και πάλι όλους κοντά μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Ως συνήθως, θα σερβιριστούν πικάντικοι μεζέδες, νόστιμα φαγητά και φυσικά σαρδέλες που αν και δεν θα είναι «Καλλονής» θα τις μαγειρέψουμε με μεράκι και γούστο!

Θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική, πολύς χορός και γλέντι. Το χορευτικό μας συγκρότημα θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς με παραδοσιακές φορεσιές της παρτίδας μας. Ελατέ λοιπόν με τις οικογένειες και τους φίλους σας να περάσουμε μια ευχάριστη ημέρα. Απαραίτητο

 

Παρακαλούμε κλείστε τις θέσεις σας το συντομότερο με τους υπεύθυνους εκπρόσωπους του Δ.Σ. για τούτη την εκδήλωση για να εξυπηρετηθείτε χωρίς ταλαιπωρία:

Σταύρο Κρητικό: 9547 2269 ή 0428 162 893

Λευτέρη Σάμιο - 9534 6911 ή 0418 605 496

Λούη Τραντάλη: 9543 4808 ή 0404 857 662

Γιώργο Σάββα: 9797 0776

 

 

Είσοδος μετά φαγητού (χωρίς ποτό) μόνον $25 για μεγάλους και $15 για παιδιά από 5 – 12 ετών.

Πάρτε μας τηλέφωνο και κλείστε το τραπέζι σας το συντομότερο (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου) για να σας εξυπηρετήσουμε, γιατί περιμένουμε πολύ κόσμο και δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθείτε.

Αν δεν κλείσετε τις θέσεις με τα ονόματα σας, δεν θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

Με μεγάλη μας χαρά έχουμε ενημερωθεί πως η Προϊστάμενη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Χτιστιάνα Λούπου από την Μυτιλήνη, θα επισκεφτεί το Σύδνευ τον Σεπτέμβριο 2011. Η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, έχει έδρα τη Μυτιλήνη και αρμοδιότητα που εκτείνεται σε ολόκληρο τον Νομό Λέσβου. Η κ. Χριστιάνα Λούπου, είναι Αρχαιολόγος ειδικευμένη στην Βυζαντινή και Μετά-Βυζαντινή περίοδο και ασχολείται με ανασκαφές και την διατήρηση και προστασία αρχαιοτήτων αυτής της εποχής. Έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα γύρο από το Κάστρο της Μυτιλήνης και είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Αιγαίο Κάστρα και Καστέλια». Η Μ.Α. καλωσορίζει την κ. Χριστιάνα Λούπου στο Σύδνευ και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις τόσο ενδιαφέρουσες διαλέξεις της στο οίκημα μας.

 

Οκτώβριος 2011 - «Εκδρομή στις Τουλίπες» - Κυριακή 2 Οκτωβρίου

 

Το Γυναικείο Τμήμα της Μ.Α. διοργανώνει εκδρομή με Λεωφορεία στις Τουλίπες στην Καμπέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Τα λεωφορεία Θα ξεκινήσουν από το Σπίτι της Μυτιληνιακής Αδελφότητας στις 6:00πμ το πρωί και θα επιστρέψουν στις 6:00μμ. Το εισιτήριο για το Λεωφορείο κοστίζει $30 για μικρούς και μεγάλους, αλλά το φαγητό στο Ελληνικό Κλαμπ της Καμπέρας είναι έξτρα και εξαρτάτε από εσάς το τι θα φάτε.

Θα είναι μια πολύ όμορφη εκδρομή για όλα τα μέλη μας και τους φίλους τους.

Θα σταματήσουμε στο Mittagong για καφέ, τσάι & βουτήματα (κουλουράκια, γλυκίσματα, κλπ.)

 

Παρακαλούμε κλείστε τις θέσεις σας το συντομότερο με τους υπεύθυνους εκπρόσωπους του μας για τούτη την όμορφη εκδρομή, για καλή διοργάνωση και χωρίς ταλαιπωρία:

 

Βίκυ Κρητικού: 9547 2269 ή 0428 162 893

Ελένη Κουρουλή: 9590 3011

Ερατώ Κουκίδη: 9558 3393

Ελένη Μπεμπεδέλλη: 9597 6214

Γιώργο Σάββα: 9797 0776

 

Νοέμβριος 2011 - «Λεσβιακή Εβδομάδα και ο Ετήσιος Χορός μας» - Σάββατο 19 Νοεμβρίου

 

Η «Λεσβιακή Εβδομάδα 2011» θα γίνει φέτος από τις 13 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου με διάφορες, ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές εκδηλώσεις.

 

Την Κυριακή 13 Νοέμβριου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ στο Λίβερπουλ του Σύδνευ, θα γίνει η παραδοσιακή περιφορά της εικόνος του Ταξιάρχη και η κατάθεσης του στεφάνου για τους πεσόντες ήρωες της απελευθέρωσης της Λέσβου. Μετά μπορείτε να πάρετε φαγητό στο Χολ της εκκλησίας αν θέλετε, που θα σερβιριστεί από το Γυναικείο Τμήμα και την Φιλόπτωχο της ενορίας.

 

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, θα γίνει ο καθιερωμένος «Ετήσιος Χορός» μας.

 

Τις άλλες ημέρες της Λεσβιακής Εβδομάδας 2011 από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα γίνουν εκδηλώσεις για όλα τα μέλη και τους φίλους της Μ.Α.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λεσβιακής Εβδομάδας 2011 θα ενημερωθείτε σε επόμενο ενημερωτικό δελτίο μας και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Οικοδομικές Εργασίες του Κτηρίου μας

 

Επί της ευκαιρίας των οικοδομικών έργων που θα αρχίσουν σύντομα στο κτήριο της Μ.Α. θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως αν κάποιος από τα μέλη της Μ.Α. έχει σχέσεις με οικοδομικές εργασίες, να έλθει σε επαφή μαζί μας, για να μπορέσει να δώσει προσφορά ή να εργασθεί επί πληρωμής στη ειδικότητά του. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Απόστολο Τσιμναδή: 9550 9252.

 

 

Εκδόθηκε εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυτιληνιακής Αδελφότητας του Σύδνευ & ΝΝΟ.     -     Αύγουστος 2011

Back

Search site

Mytilenian Brotherhood of Sydney & NSW Ltd ACN 001295512 © 2011 All rights reserved.