Ενημερωτικό Δελτίο Νο.1 : Απρίλιος – Μάιος - Ιούνιος 2011

07/05/2011 12:05

Αγαπητά Μέλη

Για άλλη μια φορά σας καλωσορίζουμε στην φετινή μας χρονιά και σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για το Πάσχα και Χριστός Ανέστη. Επίσης ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα σε όσους γιόρταζαν και γιορτάζουν αυτές τις ημέρες.

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα των Εκλογών που έγιναν στις 3 Απριλίου 2011 και σας δημοσιεύουμε τα Μέλη του καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σταύρος Κρητικός

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λευτέρης Σάμιος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος Mπεμπεδέλης

ΤΑΜΙΑΣ

Απόστολος Τσιμναδής

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Βασίλειος Βασίλας

 

Στρατής Καμπούνιας

 

Ελένη Κουρουλή

 

Γιώργος Λιάκατος 

 

Γιώργος Σάββας

 

Λούης Τραντάλης

 

Θέμης Χατζηνικολάου

Αμέσως μετά τις εκλογές, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 έγινε η πρώτη συνέλευση του καινούργιου Διοικητικού Συμβουλίου όπου ο πρόεδρος κ. Σταύρος Κρητικός, καλωσόρισε ολόκληρο το Δ.Σ., και μετά, έκανε μια σύντομη αναφορά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, και στην συνέχεια, έγινε η κατανομή των υπηρεσιών, εργασιών και υπευθυνοτήτων εκάστου μέλους του Δ.Σ. καθώς επίσης και ένας σύντομος προγραμματισμός για το εγγύς μέλλον.

 

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την συμμετοχή σας στις φετινές Γενικές Συνελεύσεις (Έκτακτη και Ετήσια) και στις Εκλογές 2011. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την υποστήριξη και την πρόοδο της Μυτιληνιακής Αδελφότητας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε άριστες τις σχέσεις μεταξύ μας αλλά και με τους άλλους συλλόγους, και να επικρατεί πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας σε οτιδήποτε κάνουμε.

 

Θα είναι ευχής έργον και κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη της Μ.Α. να υποστηρίζετε τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας και το χορευτικό μας συγκρότημα, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα όμορφα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας μας, και να προβάλουμε το νησί μας σε ολόκληρη την παροικία και ακόμα πιο πέρα.

Να το κάνετε συνήθεια και να έρχεστε με τις οικογένειες σας και τους φίλους σας σε κάθε εκδήλωση – χορό – εκδρομή – διάλεξη – προβολή κινηματογραφικών έργων – εκθέσεις – κλπ.

 

Το Μυτιληνιακό Σπίτι είναι πάντα ανοιχτό για όλους σας.

Να ενθαρρύνετε και να παροτρύνετε τα παιδιά σας να έρχονται στις εκδηλώσεις μας και να πάρουν μέρος στο Τμήμα Νέων που δημιουργείτε τώρα. Έτσι λοιπόν αν τα παιδιά σας – Η Νέα Γενιά – ενδιαφέρονται να είναι στο Τμήμα Νέων της Αδελφότητάς μας, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Βασίλη (BillΜπεμπεδέλη (τηλ. 0430 067 043). 

Επίσης, θα θέλαμε να σας πούμε πως το Χορευτικό μας Συγκρότημα, δίνει μαθήματα Χορού κάθε Πέμπτη στις 7:30μμ στο Μυτιληνιακό Σπίτι μας. Τα μαθήματα αυτά των παραδοσιακών χορών μπορούν να παρακολουθήσουν όποιοι ενδιαφέρονται από κάθε γένος και ηλικία. Για να καταλάβετε καλύτερα, εδώ και μήνες τώρα, κάθε Πέμπτη, παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα με μεγάλη ευχαρίστηση και επιτυχία περίπου 25 άτομα κάθε ηλικίας. Η διάρκεια του κάθε μαθήματος χορού είναι περίπου 1.5 -2.0 ώρες. Ελάτε λοιπόν και εσείς να πάρετε μαθήματα παραδοσιακών χορών από την όμορφη Λέσβο μας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο κ. Βασίλη Αλιγιάννη (τηλ. 0407 081 875).

Αν θέλετε να διηγηθείτε και να καταγράψετε την ιστορία σας σαν Έλληνες Μετανάστες από την Λέσβο στην Αυστραλία και να μπει στο αρχείο του κ. Βασίλη Βασίλα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον κ. Βασίλη Βασίλα (τηλ. 0422 891 190).

Για να γράψετε καινούργια μέλη στην Αδελφότητα μας, ή για να αλλάξετε τα στοιχεία σας όπως αλλαγή διευθύνσεως, τηλεφώνου κλπ. μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γραμματέα της Μ.Α. κ. Βασίλη (BillΜπεμπεδέλη (τηλ. 0430 067 043).

Για ενοικιάσεις του Χολ της Μ.Α. μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Λιάκατο (τηλ. 0403 250 358).

 

Εκδηλώσεις :   Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος  2011

 

Απρίλιος 2011- «ANZAC Day» - Δευτέρα 25 Απριλίου

Η Μυτιληνιακή Αδελφότητα φέτος, για πρώτη φορά, πήγε στην Καμπέρα μαζί με τον Σύλλογο των Λημνιών του Σύδνευ, την Δευτέρα 25 Απριλίου και έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του «ANZAC Day». Η αντιπροσωπία μας αποτελείτο από μερικά μέλη του Δ.Σ. και παρέλασε με το Λάβαρό μας μαζί με τους συμπατριώτες μας και τους άλλους οργανισμούς και σωματεία. Του χρόνου, πρώτα ο θεός, όταν θα πάμε, θα διοργανώσουμε τα δικά μας λεωφορεία μαζί με τον Σύλλογο των Λημνιών για να έρθουν περισσότερα μέλη.

 

Μάιος 2011 - «Η Γιορτή της Μητέρας» - Σάββατο 7 Μάιου

Η πρώτη μας εκδήλωση στο Μυτιληνιακό Σπίτι μετά τις Εκλογές 2011 θα είναι «Η Γιορτή της Μητέρας» το Σάββατο 7 Μάιου στην αίθουσα της Μυτιληνιακής Αδελφότητας στις 7:00μμ.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε και πάλι όλους κοντά μας για να τιμήσουμε τις Μητέρες μας. Ως συνήθως, θα βραβευθεί η μικρότερη, η μεγαλύτερη και η πολύτεκνη Μητέρα! Θα σερβιριστούν νόστιμα φαγητά, θα υπάρχει ζωντανή μουσική και πολύς χορός και γλέντι. Ελατέ λοιπόν με τις οικογένειες και τους φίλους σας να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά. Παρακαλούμε να έρθετε σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους εκπρόσωπους του Δ.Σ. μας για τούτη την εκδήλωση κ. Σταύρο Κρητικό (τηλ. 9547 2269 ή 0428 162 893), κ. Λούη Τραντάλη (τηλ. 9543 4808 ή 0404 857 662) κ. Γιώργο Σάββα (τηλ. 9797 0776) το συντομότερο για να γίνει καλή διοργάνωση.

Είσοδος μετά φαγητού και ποτού μόνον $35 για μεγάλους και $15 για παιδιά κάτω των 12 ετών (5-12). – Πάρτε μας τηλέφωνο και κλείστε το τραπέζι σας τούτη την εβδομάδα πριν την Πέμπτη -

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα σε όλες τις μητέρες και καλή διασκέδαση.

 

Ιούνιος 2011 - «Κλήδονας» - Κυριακή 26 Ιουνίου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, θα γίνει η γιορτή του «Κλήδονα» στην αίθουσα της Μυτιληνιακής Αδελφότητας στις 2:00μμ. Τούτο το πατροπαράδοτο έθιμο θα ξαναζωντανέψει την όμορφη παράδοση που ζούσαμε σαν νέοι στην γλυκιά πατρίδα μας. Θα ειπωθούν πάρα πολλά παραδοσιακά δίστιχα και μαντινάδες που λέγονται στον κλήδονα: της αγάπης, του ερώτα, σατυρικά και μερικά πολύ πιπεράτα… Άφθονο κέφι, γέλιο, χαρά και ξεφάντωμα. Θα σερβιριστεί καφές, τσάι, γλυκίσματα, τυροπιτάκια, κλπ.

Η προσπάθεια για την υπέροχη τούτη εκδήλωση, είναι για την αναβίωση και την διατήρηση άλλης μιας λαϊκής μας παράδοσης. Παρακαλούμε κλείστε τις θέσεις σας με τους υπεύθυνους εκπρόσωπους του Δ.Σ. μας για τούτη την εκδήλωση κ. Λευτέρη Σάμιο (τηλ. 9534 6911 ή 0418 605 496), κ. Λούη Τραντάλη (τηλ. 9543 4808 ή 0404 857 662) κ. Γιώργο Σάββα (τηλ. 9797 0776) το συντομότερο για να γίνει καλή διοργάνωση.

Είσοδος μετά φαγητού (finger food) μόνον $15 για μεγάλους και δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών (5-12).

 

Ιούλιος 2011 - «Βραδιά Ταβέρνας» - Σάββατο 23 Ιουλίου

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, θα γίνει η καθιερωμένη «Βραδιά Ταβέρνας» στην αίθουσα της Μυτιληνιακής Αδελφότητας στις 7:00μμ.

Νόστιμοι μεζέδες, ζωντανή μουσική, κέφι, χορός και γλέντι. Ελατέ όλοι με τις οικογένειες και τους φίλους σας να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά. Παρακαλούμε κλείστε τις θέσεις σας με τους υπεύθυνους εκπρόσωπους του Δ.Σ. μας για τούτη την εκδήλωση κ. Απόστολο Τσιμναδή (τηλ. 9550 9252), κ. Λούη Τραντάλη (τηλ. 9543 4808 ή 0404 857 662) κ. Γιώργο Σάββα (τηλ. 9797 0776) το συντομότερο για να γίνει καλή διοργάνωση.

Είσοδος μετά φαγητού μόνον $20 για μεγάλους και $15 για παιδιά κάτω των 12 ετών (5-12). Όσο για ποτά (μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά κλπ.) θα πωλούνται στο Μπαρ.

 

Οικοδομικές Εργασίες του Κτηρίου μας

Επί της ευκαιρίας των οικοδομικών έργων που θα αρχίσουν σύντομα στο κτήριο της Μ.Α., θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως αν κάποιος από τα μέλη της Μ.Α. έχει σχέσεις με οικοδομικές εργασίες, να έλθει σε επαφή μαζί μας, για να μπορέσει να δώσει προσφορά ή να εργασθεί επί πληρωμής στη ειδικότητά του. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δ.Σ. κ. Απόστολο Τσιμναδή (τηλ. 9550 9252).

Εκδόθηκε εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυτιληνιακής Αδελφότητας του Σύδνευ & ΝΝΟ.       -      Απρίλιος 2011

Back

Search site

Mytilenian Brotherhood of Sydney & NSW Ltd ACN 001295512 © 2011 All rights reserved.